Slechte voeding bestaat niet, alleen maar voeding en gif!

Slechte Voeding Bestaat niet

Kortgeleden hoorde ik een man 's avonds op tv zeggen dat er geen slechte voeding bestaat maar alleen voeding en gif. Dit is helemaal waar omdat wat eigenlijk niet voor menselijke consumptie bedoeld is, de mens vergiftigd en dus ziek maakt of erger. Dit bepaalt nu of later onze gezondheid en ook van onze kinderen en kleinkinderen. Het heeft dus ook invloed op je genetisch materiaal.

Eet geen gifstoffen

Belangrijk is het dus om geen voedsel te eten waar gifstoffen in zitten; bewerkte voeding, bespoten voeding enz. Veel bewerkte gerechten zoals kant en klare maaltijden en junkfood bevatten additieven.

De EU heeft ze wel goedgekeurd. Althans de voedingsindustrie keurt zelf en is dus eigenlijk onbetrouwbaar. Ze zijn getest op hoeveelheid en hoeveel je dagelijks binnen mag krijgen. Maar je krijgt er snel veel meer van binnen omdat je ook andere producten met additieven eet en de interactie is nooit getest. Daarbij stapelen die stoffen zich in jouw lichaam op omdat het moeilijk afgebroken kan worden. Afblijven dus.

Er wordt in Brussel bij de EU veel gelobbyd door bedrijven. Niet te vertrouwen dus want hun belang is niet jouw gezondheid. Zieke mensen leveren juist veel geld op voor de farmacie. Voor de voedingsindustrie is het weer belangrijk dat jij  juist veel nuttigt en niet jouw gezondheid.

Invloed op je immuunsysteem

De meeste pesticiden tasten je immuunsysteem aan. Maar ook chemicaliën, resten van medicijnen, enz. Het voldoet volgens hen nog aan alle eisen die gesteld zijn.

Omdat een varken natuurlijk afval etc. eet net als veel andere dieren (slangen, ratten, vleermuizen enz.) krijgt het parasieten en toxines binnen. De toxines stapelen op en worden doorgegeven aan de volgende generatie. Dit geld ook voor de mens en zijn nageslacht. Dit wordt het ook een "erfelijke ziekte" of iets wat vooral in die "familie" voorkomt. Door het dier "goed" te garen dood je de parasieten maar niet de toxines die de stervende parasieten uitstoten.

Deze dieren zijn eigenlijk bedoeld om de natuur te reinigen en zijn niet geschikt voor menselijke consumptie.

In veel landen worden deze dieren gegeten door armoede. Virussen ontstaan en gaan de naar mens via de mest zoals in Wuhan in China (Corona) en zoals in Afrika (Ebola). Maar dat geld ook met andere niet voor de mens geschikte voeding. Ook overdaad schaadt.

Al die dingen tasten je gezondheid en je immuunsysteem aan. Te weinig beweging en te weinig zon zijn ook voor je gezondheid en je immuunsysteem. De zon zorgt er namelijk voor dat je lichaam vitamine D en een transporteiwit voor de vitamine D aanmaakt. Dit eiwit activeert namelijk je immuunsysteem om Macrofagen aan te maken die alles wat in je lichaam niet goed is opruimen. Van nature is je lichaam instaat om ziekten de baas te zijn of te worden. Dit is dus afhankelijk van een gezonde levensstijl.

Gevolgen van een ongezonde levensstijl

Maar als je de gezondheid van je lichaam niet goed ondersteund met een gezond gedrag gaan de toxines in je lichaam opstapelen en ontstekingen veroorzaken. Die toxines komen ook vrij als je dagelijks vlees eet van welk dier dan ook. Deze ontstekingen veroorzaken op termijn dementie als Parkinson en Alzheimer. Maar ook kanker en auto-immuunziekten als MS, ALS, de ziekte van behçet enz. Dat kinderen met stofwisselingsziekten, leukemie enz. geboren worden is daar ook het gevolg van. De toxines beschadigen je DNA. Wetenschappers hebben aangetoond dat als je grootouders beschadigingen hebben opgelopen dit kunnen doorgeven aan jou via jouw ouders.  Het kan zijn dat het zich pas openbaart bij jouw.

Voor de vertering van vlees in je darm zijn er gevormde enzymen nodig die en bij de vertering kunnen toxines vrijkomen. Maar als je minimale tussen maaltijden een tot twee dagen geen vlees eet kan je lichaam deze toxines kwijt. Ook veel afwisselen/variëren van het eten van groente en fruit is essentieel voor je gezondheid. Onbespoten groenten en fruit bevatten ook antivirale, antibacteriële en antibacteriële stoffen die je lichaam ook gezond houden en helpen beschermen tegen infecties.

Het remt de vorming van geoxideerde cholesterol (wat eigenlijk dé slechte vorm van cholesterol is). Cholesterol is eigenlijk erg belangrijk voor je hormoonhuishouding, je immuunsysteem, opbouw van alle cellen in je lichaam en dus ook je hersencellen. Hersencellen bestaan zelfs voor het grootste deel uit cholesterol. Dit besluit ook de vele klachten die mensen krijgen door het gebruik van statines (cholesterolverlagers).

Ondersteun je lichaam

Groenten, fruit en (bepaalde) kruiden helpen ook om de toxines en ziekteverwekkers te doden, af te breken en af te voeren. Helaas is dit tegenwoordig vaak niet meer voldoende en heeft je lichaam extra ondersteuning nodig. Daarom zijn er detoxen op de markt. Maar helaas zijn veel ervan ook niet meer voldoende. Maar er zijn er ook die zelfs zo sterk zijn dat ze infectieziekten tegen kunnen gaan door hun samenstelling. Een goede detox is Ultimate Fiber  te koop bij “de Keuze van Leefff” . 

Gelukkig heeft de natuur oplossingen om te ontgiften maar als je kinderen wilt of je zwanger bent dan kun je beter de detox uitstellen tot na het zogen en zorg dat je ruim voor je zwanger wordt een detox doet, je kindje groeit dan in een schoon lichaam.

Toch kan het gebeuren dat je na een detox klachten blijft behouden van een infectieziekte. Daar is ook een behandeling voor. Maak een afspraak dan gaan we samen kijken naar een oplossing.

 

 

 

14 Antwoorden op “Slechte voeding bestaat niet, alleen maar voeding en gif!”

 1. Ooit hoorde ik iemand zeggen dat veel “voeding” eigenlijk vulling is, omdat er geen voedingstoffen inzit en wel ongezonde stoffen. Of gif….
  Veel mensen denken nog steeds dat alles in de supermarkt wel goedgekeurd is om te eten dus dat het wel mee zal vallen. Ondertussen denk ik dat veel mensen zelden genoeg voedingsstoffen binnenkrijgen. Niet zo gek, dat ze altijd honger hebben…..

 2. Wat een goed artikel! En ik ben het helemaal met je eens; dieren zijn niet bedoeld voor menselijke consumpties. Sinds ik vegan ben, nu alweer 6 jaar, voel ik mij zoveel beter en gezonder.

 3. Nicole Orriƫns zegt:

  Ik hoop altijd maar door zo gezond mogelijk te eten en veel te bewegen dat ik gezond zal blijven. Ik doe in ieder geval erg mijn best.

 4. Lindaschrijftop zegt:

  Ik zou niet snel producten nemen maar eerder mijn leefstijl aanpassen om het te verminderen.

 5. Daar licht altijd de basis Nicole. Maar helaas redden we het tegenwoordig niet met alleen gezond eten en voldoende beweging. Vaak hebben we ook te veel stress, dus dat moet je ook zo laag mogelijk houden. En helaas bevat voeding van tegenwoordig te weinig voedingstoffen en vaak ook te veel gifstoffen.

 6. Helaas is alleen leefstijl aanpassen niet voldoende maar daar ligt natuurlijk wel de basis. Ook gezonde voeding bevat tegenwoordig te weinig voedingsstoffen.

 7. Eerlijk is eerlijk. Ik kijk hier zelf helemaal niet naar. Misschien dat ik het wel zou moeten doen maar tot op heden nooit mee bezig geweest. Het heeft me wel aan het denken gezet.

 8. inderdaad gifstoffen zo essentieel om te vermijden maar soms weet je het als consument ook niet en de gevolgen zijn vaak niet te overzien.

 9. Heel goed! Dat is onze bedoeling, mensen aan het denken zetten. Misschien kan dit blog je helemaal over de streep strekken. https://leefff.nl/een-gezonde-leefstijl1/

 10. Om de consument wegwijs te maken organiseer ik supermarktsafari’s. Daar krijg men dan info over waar ze op moeten letten in de supermarkt.

 11. Hmmm, I feel you. Alleen denk ik zelf dat dit soort lange artikelen niet iedereen aanspoort om het anders aan te pakken. En ik geloof zelf niet in het principe om vanuit angst te leven (er staan wel heel veel waarschuwingen en consequenties in). Daar wil ik gewoon eerlijk in zijn.

  Aan de andere kant kan ik daar wel doorheen lezen en ben ik het in grote lijnen zeker met je eens. Wij aten al (heel) weinig vlees en dat wordt steeds minder. Bij voorkeur geen varkensvlees meer. En als er dan toch iets in een gerecht zit, dat dan met mate. Wel denk ik aan gezonde vetten zoals van vis. Ook was ik groente en fruit goed. En heb ik een voorkeur voor biologisch.

  Eigenlijk is het een vorm van balans zoeken. Voldoende beweging, niet teveel zon maar ook niet te weinig. En ik merk dat ik een van de weinigen in de supermarkt ben die daadwerkelijk kijkt naar de ingrediƫnten. Een beetje lange reactie maar ik neem het dan ook serieus.

  Vraagje over Ultimate Fibre, zijn het capsules (dat kon ik niet terugvinden) want ik kan helaas geen pillen slikken.

 12. Ik ben ook helemaal mijn best gaan doen. Veel meer fietsen, rondjes door het bos en veel minder snoepen. Dat is meer iets voor het weekend nu.

 13. Hoi Rory,
  Het blog is zeker niet bedoeld om mensen bang te maken maar wel om ze bewust te maken. Maar super dat je zelf zo goed bezig bent.
  De Ultimate Fibre zijn geen capsules maar het zijn vermalen biologische kruiden die je in water oplost en dan opdrinkt.

 14. Super goed bezig Mitchel!

Geef een antwoord