De levenskracht van Astragalus!

De levenskracht van Astragalus!

In de Chinese geneeskunst wordt Astragalus al zo'n 5000 jaar gebruikt om het immuunsysteem te versterken en om je afweer tegen ziektekiemen te verhogen. Het wordt gezien als een van de meest krachtige kruiden op aarde en de wortels worden gebruikt om de energie en vitaliteit te verhogen. In China wordt Astragalus dan ook wel “levenskracht” genoemd. In Nederland staat Astragalus bekend als de vlezige hokjespeul. Die naam spreekt misschien minder tot de verbeelding, maar de werking van de plant is zeker ook voor de westerse maatschappij interessant.

Virusbestrijding met Astragalus

Er wordt tegenwoordig veel onderzoek gedaan naar Astragalus. Uit een van die onderzoeken bleek dat de activiteit van de witte bloedcellen met 146% toeneemt. Daarom is Astragalus zeer zinvol bij virusinfecties. De stoffen van de Astragalus zorgen ook voor vernietiging van de viruswanden. Diverse onderzoeken zien dan ook een positief effect bij acute virale infecties, verkoudheid en griep.

Wat doet Astragalus nog meer?

De stof Triterpenoide is een organische verbinding die is afgeleid van een triperteen. Tripertenen hebben een stress verlagende werking, werken regulerend op het hormoonstelsel, beschermen de lever en hebben een gunstige werking op verlaging van de bloeddruk.

De Polysachariden in Astragalus bestaan uit een groot aantal monosachariden. Het zijn complexe suikermoleculen die een regulerende werking op het immuunsysteem hebben.

Astragalus bevat ook Flavonoïden, dit zijn pigmenten die verantwoordelijk zijn voor de felle kleuren in groenten, fruit, kruiden en bladeren. Dit zijn krachtige antioxidanten die ook voor verwijding van de bloedvaten zorgen.

Dan is er nog het glucoronzuur: een stof die door je lever gebruikt kan worden om toxinen te verwijderen.

Ook na een antibioticakuur of chemokuur  is Astragalus zeer zinvol omdat het je immuunsysteem hersteld.

Ook bij de ziekte van Lyme is het zeer zinvol om Astragalus in te zetten.

Kies de juiste Astragalus!

Het is belangrijk om te kiezen voor een goed product. Er is namelijk veel op de markt. Mijn voorkeur gaat uit naar de Astragalus van APB Holland.  Dit pure Astragalus extract bevat 55% polysachariden en verder geen andere vul en bindmiddelen. En de capsules zijn voorzien van een coating die je maag passeert en pas opent in je darmen zodat de opname en werking van de Astragalus optimaal is en het je levenskracht geeft.

 

Gebruikte informatie:

https://www.natuurdietisten.nl/voedingsweerstand-tegen-ziektekiemen/

https://www.dekeuzevanleefff.com/WebRoot/StoreNL4/Shops/88669039/5F10/4D36/28ED/EBF5/02BC/0A0C/6D10/201E/Astragalus_digitaleBrochure.pdf

http://lymenatuurlijkgenezen.nl/astragalus.htm

4 Antwoorden op “De levenskracht van Astragalus!”

  1. Opnieuw interessante informatie en zeker in deze virustijd en naderende najaar een product om te onthouden.

  2. Ik ben het zelf nu volop aan het gebruiken. Deels omdat ik flink verkouden ben en mijn schoonzusje positief is getest op corona. Ik heb de afgelopen tijd veel contact met haar gehad. Gelukkig ben ik zelf negatief getest.

  3. Lindaschrijftop zegt:

    Wat een interessant blog,, ik ken het middel niet, maar de werkwijze van de Chinezen geneeswijzen inspireert mij.

  4. Het is echt een bijzonder kruid. Maar kies als je het gaat nemen om een kwalitatief goed product. Er is namelijk veel kaf tussen het koren.

Geef een antwoord