Zijn zorgen en/of angst voor het coronavirus (Covid 19) terecht?

Zijn zorgen en/of angst voor het coronavirus (Covid 19) terecht?

Ik wil de zorgen met betrekking tot het coronavirus (Covid 19) niet bagatelliseren. In tegendeel, ik sta achter de maatregelen van de overheid maar ben wel blij dat ik toch nog met beleid naar buiten kan. Hier kom ik ook dadelijk nog op terug.

Een goed werkend immuunsysteem

Als het goed is heb je vernomen dat een goedwerkend immuunsysteem om ziekten/infecties goed de baas te kunnen belangrijk is. De mensen die bezwijken door het coronavirus hebben meestal (door een bepaalde ziekte/aandoening) een verzwakt immuunsysteem. Maar er zijn ook bepaalde medicijnen die je immuunsysteem (behoorlijk) verzwakken.

Een hoogleraar in de voedingsleer beweerd dat voeding en leefstijl geen invloed heeft op je weerstand (immuunsysteem). Waar deze man het vandaan heeft is mij een raadsel omdat al sinds mensenheugenis de mens de natuur gebruikt om weer aan te sterken oftewel weer gezond te worden. Ook hebben wetenschappers en onderzoekers al vele decennia geleden aangetoond dat met leefstijl en gezonde voeding je weerstand/immuunsysteem wel degelijk beïnvloed wordt.

Er wordt namelijk niet voor niets steeds weer geopperd dat je op moet passen met te vet eten (te veel dierlijke vetten en transvetten), overdadig eten en met geraffineerde suikers.

Je ziet dat de mensen op de IC vaak onderliggende gezondheidsproblemen zoals overgewicht en diabetes hebben.

Zo heeft de directeur-generaal Tedros van de WHO de kans wel benut door een videoboodschap over het belang van gezond leven te delen.

Dit spreekt de bekende hoogleraar in de voedingsleer tegen.

Gezonde voeding en leefstijl is wat ons betreft cruciaal om het immuunsysteem goed te kunnen laten functioneren naast voldoende bewegen. Dit systeem wordt bij veel mensen namelijk dag in dag uit onnodig (over)belast door onze ongezonde leefstijl. Hierdoor kan het uit balans raken en de scherpte verliezen.

De meeste mensen weten dat griep voor mensen met een zwakke gezondheid ernstige gevolgen kan hebben. Dus zeker Covid 19 omdat deze ernstige luchtweg en longproblemen geeft.

Ik geloof dat angst je immuunsysteem ook verzwakt door de stress die angst geeft.

Wat kun je hier zelf aan doen om zowel de angst tegen te gaan en je immuunsysteem te versterken?

Gelukkig is het eenvoudiger dan veel mensen denken. En zeker nu omdat de omstandigheden je juist hiervoor aansporen. Het coronavirus is deze aansporing.

Als je mijn adviezen opvolgt en na het coronavirus ook voortzet zal dit je helpen om ook in de toekomst beter bestand te zijn tegen nieuwe infecties en infectieziektes die weer leiden naar andere aandoeningen. Ik wil in de toekomst ook op deze aandoeningen terugkomen.

Wat ik wil bereiken met dit bericht is de angst en zorg met betrekking tot het coronavirus (Covid 19) aanzienlijk te verminderen zodat je er zelfs je voordeel uit kunt halen en dus sterker uit deze crisis kunt komen.

Hoe? Dat zal ik je vertellen.

Nu is het zo dat je verzocht wordt om zoveel mogelijk binnen te blijven. De regels die de overheid uitgevaardigd heeft verkleinen wel je “bewegingsruimte”. Maar zorgen er wel voor dat je zelf minder kans hebt besmet te worden maar ook verklein je kans dat je anderen besmet. Hier gaan we dus ook niet verder op in. Maar voor de mensen die thuisblijven kunnen hun huis/tuin op orde brengen. Dit zal je rust geven. Als je een tuin hebt is dat ook gunstig voor je weerstand. De organismen die in de tuin leven zijn goed voor je planten in je tuin maar ook voor jou weerstand. Er wordt niet voor niets gezegd dat “wroeten” in je tuin gezond voor je is. Maak daar dan ook gretig gebruik van.

Maar er is nog meer wat je kunt doen.

Ik wil je vertellen dat ik Borrelia (Lyme; door teken veroorzaakt) en het Epstein Barr Virus heb (die de oorzaak is van Pfeiffer). Door de Borrelia heb ik chronisch Lyme en het Epstein Barr Virus veroorzaakt/versterkt de klachten die ook de Borrelia veroorzaakt. Dit werd verergerd door maagbeschermers/maagzuurremmers. Dit heeft bij mij het Chronisch Vermoeidheid Syndroom (CVS) veroorzaakt. Hier wil ik ook nu niet verder op ingaan omdat dit weinig met het Corona virus (Covid 19) te maken heeft. Maar hierdoor val ik wel in de risicogroep om ernstig ziek te worden mocht ik met het coronavirus besmet raken.

Desondanks ben ik er niet echt bang voor.

Waarom niet?

Dat wil ik je vertellen.

Op de eerste plaats geloof ik dat je druk maken om besmetting stress veroorzaakt en juist je immuunsysteem verzwakt wat bij besmetting niet gunstig is. Dus ben ik al lang voor dat er sprake was van het corona virus begonnen met het versterken van mijn immuunsysteem om zo de Borrelia en het Epstein Barr Virus “de baas te worden”.

Dit deed ik door bewuster met voeding om te gaan. Zo veel mogelijk verse groente en fruit en stoffen zo veel mogelijk mijden die je lichaam belasten zoals bepaalde E-nummers (niet alle E-nummers zijn slecht) maar ook groente en fruit die zo min mogelijk bespoten is of het liefst zelf helemaal niet. Maar dat is niet altijd (financieel) haalbaar. Aldi, Jumbo en Lidl hebben zowel biologisch als weinig “bespoten” groente en fruit.

Ik ben ook minder vlees en vis gaan eten. Vlees 1 á 2 keer in de week en 1 á 2 keer in de week vis. Het is namelijk zo dat dierlijke producten het lichaam “verzuren”. Dat verzuren verzwakt de weerstand. Maar de darmflora moet zich ook aanpassen en er moeten enzymen aangemaakt worden om de dierlijke eiwitten te kunnen verteren. Hierdoor komen er toxines (gifstoffen) vrij die de darmflora verstoren en de ontgifting van je lichaam (ernstig) kunnen bemoeilijken met vervelende gevolgen van dien.

Hierdoor ben ik me wat al beter gaan voelen. Ook is het vaak zo dat mensen zich helderder in hun hoofd gaan voelen. Maar dat gaat bij CVS niet altijd op.

Knoflook

Ook ben ik knoflookcapsules gaan slikken van Allibest omdat deze het krachtigst zijn en extra helpen om parasieten en vooral virussen te bestrijden. Ook helpt knoflook de bloedvaten soepeler te houden en daardoor de bloeddruk te verlagen. Lees ook: De voordelen van Knoflook

Vitamine D

Ook gebruik ik vitamine D om het immuunsysteem te ondersteunen. Als de zon dadelijk verder in het jaar richting van de zomer krachtiger wordt zoek ik de zon op wat ook vitamine D onder de huid aanmaakt. Hierbij wordt een transporteiwit door het lichaam aangemaakt. Dit eiwit activeert ook macrofagen die zowel parasieten als virussen, besmette cellen en zelfs kankercellen opruimt.

Lees ook: Vitamine D, heb jij een tekort

Omega 3

Een goede vetzuurbalans is ook heel belangrijk voor je immuunsysteem. Je hebt daarvoor omega 6 en 3 nodig. Als er een pathogeen; virus, bacterie, schimmel enz. binnenkomt gebruikt je lichaam daarvoor eerst omega 6 om die daarmee uit te schakelen door een ontsteking te veroorzaken. Maar om te voorkomen dat er veel meer in je lichaam gaat ontsteken gebruikt je lichaam omega 3 om dit weer tot rust te brengen. Om die reden is er een verhouding van 3:1 (1:1 is het beste). Maar helaas hebben de meeste Nederlanders 10-15:1 waardoor veel mensen vaak uiteindelijk toch diverse ziekten ontwikkelen. Amerikanen hebben vaak zelfs 20:1 of nog erger.

Toen ik met de juiste omega 3 olie begon bleek ik een verhouding 4:1 te hebben. Nog niet helemaal goed. Na drie maanden had ik wel 3:1.

Omega 3 met vitamine E en polyfenolen vermindert trouwens ook de kans dat cholesterol plaques gaat vormen die hart- en vaatziekten veroorzaakt.

Lees ook:  Hoe is het met jouw omega-3 balans gesteld?  

Nachtrust

Ik let ook op mijn nachtrust. Korte nachten verzwakken namelijk je immuunsysteem en maken je kwetsbaar. Meer tips vind je in het E-boek meer energie? 7 tips die je helpen met verkrijgen van een betere nachtrust.

Detox

Maar ik ontdekte dat je hiermee niet snel je immuunsysteem kunt versterken. Je kunt zo niet snel je darmflora op orde krijgen. Ik ben daarom vorig jaar met Ultimate Fibre begonnen wat het hele lichaam een detox geeft en dus ook je luchtwegen. Het pakt alle pathogenen in je lichaam aan. Het geeft ook een boost aan je immuunsysteem. Ik ben hierdoor ook van mijn fibromyalgie af.

Ultimate Fibre verwijdert dus ook parasieten/pathogenen zodat die je lichaam vandaar uit niet meer kunnen infiltreren en dus niet weer opnieuw je immuunsysteem kunnen belasten.

Leefstijl

Zoals ik al zei heb ik ook mijn leefstijl aangepast om mijn immuunsysteem te versterken omdat dit essentieel is.

Ook als de corona voorbij is ga ik er mee door omdat ik ervan overtuigd ben dat het ook werkt als er straks andere ziekten op je af komen.

Pathogenen geven namelijk ook later nog problemen omdat ze namelijk laaggradige ontstekingen veroorzaken wat later tot dementie, MS, Parkinson, kanker en nog veel meer kan leiden. Kanker komt namelijk heel erg veel voor in onze familie.

Laaggradige ontstekingen

Maar om de kans op laaggradige ontstekingen (hetzelfde als chronische ontstekingen) te verkleinen die bij mij depressies veroorzaakten gebruik ik een NRF2 synergizer, die een aantal precies op elkaar aangepaste antioxidanten bevat die hierdoor elkaar versterken.   Dit werkt bij mij uitstekend maar blijkt ook veroudering te vertragen, ook die van je organen. Maar er is ook een NRF1 synergizer die de NRF2 synergizer aanvult en dus ook heel gunstig is voor je lichaam.

Ik maak me hier ook niet veel zorgen om, omdat ik met mijn leefstijl de kans op ernstige ziekten van 75 tot wel 95% verlaag (afhankelijk om welke aandoening het gaat) wat uit diverse onderzoeken is gebleken.

Blijf veilig en gezond!

Lees ook: https://leefff.nl/informatie-die-ik-mis-omtrent-het-coronavirus/

5 Antwoorden op “Zijn zorgen en/of angst voor het coronavirus (Covid 19) terecht?”

  1. Gelukkig bewegen we wel elke dag minimaal een uur en eten we nog steeds wel gezond, alleen het slapen is een dingetje..

  2. In het E-boek staan 7 handige tips om beter te slapen.

  3. Gezonde voeding, geen overgewicht, bewegen en buitenlucht en voldoende nachtrust zijn en blijven altijd belangrijk, maar alertheid wat betreft de voorzorgsmaatregelen zal voor iedereen een tweede gewoonte moeten worden zolang er geen vaccin is.

  4. Ik ben het grotendeels met je eens op dat vaccin na. Dit heeft mijn inziens geen zin omdat virussen steeds een klein beetje veranderen. Dit zie je bij de gewone griepprik ook terug. Elk jaar moeten ze het vaccin aanpassen en dan werkt het voor de reeds bekende virussen maar elk jaar is het virus net ietsje anders en dan werkt het dus al niet meer.

  5. Honderd jaar geleden werden Amerikaanse soldaten naar het front van de 1e W.O. gestuurd nadat ze wel tot 24 vaccinaties hadden gehad. Toen ze terug naar huis gingen bleken veel van deze soldaten de Spaanse griep ontwikkeld te hebben uit deze vaccins volgens veel onderzoekers, artsen en wetenschappers. In de jaren zeventig kregen verschillende dienstplichtige militairen nadat ze diverse cocktails in een “stereoprik” hersenvliesontsteking te ontwikkelen. Nu blijkt ook dat veel jonge kinderen nadat ze diverse vaccinaties gehad hebben en daarna het mazelen-vaccin kregen regelmatig hersenvliesontsteking te krijgen. Gezien wat er allemaal veel eerder gebeurd is, is dat in mijn ogen zeer verdacht. Ik vertrouw daarom vaccins niet meer. Zeker als ik daarbij weet dat al in de jaren 80 aangetoond is dat bacteriën binnen 15 minuten informatie uitwisselen en zo resistent worden. Nu is ook inmiddels gebleken dat ook andere pathogenen constant muteren en dat dit al verschillende keren gebeurd is voordat er een vaccin ontwikkeld kan worden. Ook is gebleken dat pathogenen kunnen “communiceren” met andere pathogenen, daardoor kunnen samen werken en ook informatie uitwisselen. Dit alles geeft toch ernstig te denken. Helaas wordt dit de meeste mensen niet verteld. Ik ben hier achter gekomen omdat ik al als kind al wetenschappelijke artikelen las en zo ook artikelen hierover tegen kwam. Gelukkig heeft de natuur middelen om je weerstand te verbeteren/versterken/optimaliseren. Planten maken stoffen en kruiden aan om zichzelf te kunnen beschermen tegen pathogenen en insecten. Tenminste als de grond waarin ze zich bevinden voorzien is van de juiste voedingstoffen voor de plant. Hierdoor kunnen wij planten en kruiden gebruiken om ons immuunsysteem optimaal te krijgen.

Geef een antwoord