Heb jij vaak pijn? Pijnstilling is meestal niet de oplossing!

Pijnstillers

Heb jij vaak hoofdpijn? Wat doe je dan? Je neemt een pijnstiller.

Ook bij andere pijnen wordt vaak snel naar een pijnstiller gegrepen. Dit is geen goed idee. Zeker niet als je vaak pijn hebt. Ook natuurlijke pijnstillers zijn niet echt de oplossing.

2 redenen om geen pijnstillers te gebruiken

Ten eerste geeft pijn aan dat er iets aan de hand is en dat moet je niet negeren.

Het is een waarschuwing van je lichaam. Soms even rust nemen werkt al. Maar vaak is er meer aan de hand.

Bij Leefff gaan we met jou op zoek naar de oorzaak. Soms betekent dit dat je toch naar de huisarts moet maar meestal kan het eenvoudig worden opgelost. Een van de vele oorzaken van pijn is dat er ergens in het lichaam een beknelling zit. Deze masseren we dan los. En na een paar massages komt je pijn niet meer terug. Soms is zelfs één massage al genoeg. Wij masseren volgens de BackBalance methode. Het is een interactieve techniek waarbij je zelf bepaalde bewegingen maakt. Hierdoor worden knelpunten op een natuurlijke manier opgeheven en daarna wordt door een korte massage de doorbloeding weer goed opgang gebracht. Ook kunnen we een EMB test doen. Hierdoor kunnen eventuele oorzaken ook aan het licht komen.

Ten tweede is het niet gezond om vaak en veel pijnstillers te nemen. Het beschadigt op den duur je lever, je verhoogt de kans op maagzweren en maagbloedingen.

Medicijnafhankelijke hoofdpijn

Ook kan er een medicijnafhankelijke hoofdpijn ontstaan. Dit ontstaat doordat je meteen als de pijnstiller is uitgewerkt je je pijn weer voelt en dus meteen weer een nieuw tabletje neemt. En zo gaat dit dan maar door. Uiteindelijk leidt dit patroon tot een verergering en aanwakkering van de hoofdpijn die je al had. En door de vele pijnstillers die je dan neemt verhoog je dus ook de kans op leverbeschadiging.

Dus heb jij regelmatig pijn, neem niet steeds pijnstillers maar ga op zoek naar de oorzaak.

Neem contact op voor een afspraak en wij gaan met jou op zoek!

 

Bron:

https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/risicos-overmatig-gebruik-pijnstillers-onderschat/          https://www.stichtingatlasmassagegroep.nl/

 

0 Antwoorden op “Heb jij vaak pijn? Pijnstilling is meestal niet de oplossing!”

  1. Helemaal mee eens. Pijnstillers lossen niets op en hebben ook nog bijwerkingen. Naar de oorzaak kijken is ook op lange termijn veel effectiever.

  2. Zeker weten. Dan ben je meestal voor altijd van die pijn af. Zelfs in situatie’s waar artsen geen oplossing hebben kan soms toch de oplossing heel simpel zijn. De praktijk bevestigd dit.

  3. “ Hoofdpijn is vaak eetpijn”, hoorde ik als kind van mijn oma. In ieder geval werd toen al het zaadje geplant om niet meteen voor elk pijntje een pilletje te nemen. Fijn dat er zoveel alternatieven zijn!

  4. Wat verstandig van je oma!

  5. Ik zou wel heel graag van mijn pijn af willen. Kun jij mij helpen?

  6. Ik kan kijken of ik je kan helpen. Maak eens een afspraak.

Geef een antwoord