Heb ik de ziekte van Lyme?

Wil jij weten of je de ziekte van Lyme hebt, lees dan dit blog aandachtig.

Er wordt tegenwoordig veel gewaarschuwd voor de teek. Want een beet van dit kleine beestje kan grote gevolgen hebben. Het vervelende is dat je lang niet altijd door hebt als je gebeten bent door een teek. Ook niet iedereen krijgt een “erythema migrans” de herkenbare rode ring die weken tot maanden zichtbaar kan blijven. Heb je zo’n rode ring dan is verder onderzoek niet nodig en kan de behandeling meteen starten. Eigenlijk heb je dan een geluk bij een ongeluk want des te eerder je met de behandeling kunt starten hoe groter de kans op succes is.

Testen

Weet je wel dat je gebeten bent door een teek maar er verschijnt geen erythema migrans dan is het toch verstandig om je te laten testen of je de ziekte van Lyme hebt opgelopen. Na 3 tot 6 weken kan een Elisa test of een Western Blot test gedaan worden. Helaas zijn deze testen niet optimaal. Dus al is de test negatief dan is het nog steeds niet zeker of je de ziekte van Lyme hebt.
Helaas hebben heel veel mensen niet door dat ze door een teek gebeten zijn. Op een gegeven moment krijgen ze allerlei klachten die vaak niet herkend worden door de arts. Je wordt naar allerlei specialisten gestuurd. Ook die vinden meestal geen oorzaak voor de klachten. Ze sturen je naar een psycholoog of je krijgt te horen dat je CVS hebt. Of gewoon de opmerking je moet er maar mee leren leven. Als dit voor jou herkenbaar is dan raad ik je aan om eens de vragenlijst van Dr. Richard Horowitz in te vullen. https://claritasprotocol.nl/lyme-checklist/ Als deze test aangeeft dat de kans groot is dat je de ziekte van Lyme hebt dan is het verstandig je bloed te laten testen in Duitsland. De LTT test. Helaas wordt deze test niet vergoed en erkend in Nederland.

Behandeling

Wordt de ziekte snel ontdekt dan kun je geluk hebben dat de antibiotica kuur die je krijgt helpt. Let er wel op dat zo’n kuur ook je goede darmbacteriën aantast. Dus neem altijd naderhand een goede probiotica en zorg dat je voeding veel voeding bevat voor je goede darmbacteriën. We noemen dit prebiotica. Blijkt dat de kuur niet helpt of je hebt al veel langer de ziekte van Lyme dan raad ik je aan om naar een goede therapeut te gaan die zich verdiept heeft in de ziekte van Lyme.
Helmut heeft inmiddels de opleiding Orthomoleculair Lyme specialist gevolgd en kan je dus hierin begeleiden. Helmut zelf heeft ook de ziekte van Lyme en behandelt dus zichzelf ook. Hierdoor is hij ervaringsdeskundige en zal hij beter begrijpen wat jij doormaakt. Dus neem eens contact met hem op.

Geef een antwoord