Waarom zou ik een detox moeten doen?

Waarom moeten we detoxen?

Weet je, ons lichaam zit fantastisch in elkaar. Wij krijgen allemaal gifstoffen binnen en die moeten we ook weer kwijt. Ons lichaam is zo gemaakt dat het zelf gifstoffen kan verwijderen. Dit gebeurt via onze ademhaling, via onze ontlasting, via onze urine en via onze huid. Wat dat betreft is ons lichaam dus een geweldige ontgifter.

Als ons lichaam dat zo goed zelf kan, waarom moeten we dan detoxen?

Tegenwoordig krijgt ons lichaam zoveel gifstoffen te verwerken dat hij het gewoon niet meer aankan. We krijgen namelijk gifstoffen binnen door ademhaling en de lucht is nu eenmaal op de meeste plekken niet echt schoon meer, zeker niet als je in de buurt van veel industrie, een snelweg of in een grote stad woont.

We krijgen gifstoffen binnen door ons voedsel. Het meeste voedsel is nu eenmaal behandeld met pesticiden en vaak zijn er allerlei onnatuurlijke stoffen aan toegevoegd. Ook door de bewerking van ons voedsel ontstaan gifstoffen zoals bijvoorbeeld bij vlees als het lang op de gril ligt. Ook toegevoegde suikers en zoetstoffen zijn eigenlijk een gif voor je lichaam. En niet te vergeten alcohol.

We krijgen gifstoffen binnen door medicijn gebruik. Ja ook door dat ene paracetamolletje dat je heel af en toe neemt als de hoofdpijn te erg wordt.

We krijgen gifstoffen binnen door drugsgebruik. Ook al gebruik je het zelf niet op verschillende plaatsen in ons land zijn al sporen in het drinkwater gevonden. Zo ook van medicijnresten.

Ook door roken en mee roken krijg je gifstoffen in je lichaam.

En dan nog niet te vergeten wat we allemaal op onze huid smeren en waar we ons mee wassen. Ook daar zitten veelal gifstoffen in. En soms blokkeren ze ons eigen ontgiftingssystemen zoals bijvoorbeeld bij anti-transparant. Zweten is namelijk een manier om gifstoffen kwijt te raken.

En niet te vergeten allerlei schadelijke organisme die zich ook nog eens in ons lichaam bevinden.

Ons lichaam kan het niet meer aan!

Je snapt het natuurlijk al dat dit voor ons lichaam te veel is. En omdat het lichaam niet weet wat het dan met al deze gifstoffen moet doen slaat hij het op. Zoals in diverse organen zoals de lever en de darmen. Maar ook in onze vetcellen.  Door al die opgeslagen gifstoffen gaan we ons uiteindelijk minder fit voelen, zijn we sneller ziek, en krijgen we allerlei huidaandoeningen. Ook je kans op chronische ziekten en kanker worden hierdoor vergroot.

Hoe kan ik dan detoxen?

Dus je ziet dat af en toe een detox heel belangrijk is. Hier zijn verschillende manieren voor. Op het internet vind je verschillende methoden om te detoxen. Maar niet alle methode zijn voor iedereen geschikt. En zwangere en zogende vrouwen mogen al helemaal niet detoxen. Daarom is het heel verstandig om voor je zwanger raakt eerst een uitgebreide detox te doen.

Zelf vind ik een kuur met de Ultimate Fibre heel goed. Deze reinigt heel je lichaam. Dus niet alleen je darmen, of je lever, of je nieren. Nee echt alles wordt aangepakt. Deze kuur duurt dan wel 3 maanden maar dan ben je echt goed gereinigd. En natuurlijk let je na de kuur op dat je minder gifstoffen binnen krijgt dus is het verstandig om je leefstijl eens goed onder de loep te nemen. Natuurlijk kan Leefff je hier uitstekend in begeleiden.

4 Antwoorden op “Waarom zou ik een detox moeten doen?”

  1. Interessant verhaal! Zijn er tijdens die kuur ook bepaalde voedingsvoorschriften?

  2. Natuurlijk is het belangrijk om tijdens een detox kuur voldoende te drinken en gezond te eten. Weinig tot geen toegevoegde suikers te nuttigen en het is verstandig in veel gevallen om weinig granen te nuttigen. Maar iedereen die een kuur via mijn gaat doen krijgt hier persoonlijk advies over.

  3. Goed om eens onder de aandacht te brengen.
    Ik ga eerst eens detoxen van de suiker in januari. Kijken hoe dat bevalt.

  4. Heel goed Eva! het gaat je vast lukken. Ik heb begin dit jaar een suiker 3 daagse georganiseerd. Ik ga dat volgend jaar ook weet doen.

Geef een antwoord