Psoriasis is een huidaandoening. Behandel je darmen!

Wat is Psoriasis?

Psoriasis is een niet besmettelijke huidaandoening. Vroeger dacht men vaak wel dat het besmettelijk was en bleef men uit de buurt van iemand met psoriasis. Dit is dus niet nodig. Je kunt normaal met deze mensen omgaan. Psoriasis is een auto immuunziekte. Bij psoriasis is de vernieuwing van de huid behoorlijk versnelt. Dit proces gaat wel 7x sneller dan normaal. Meer informatie over deze ziekte vindt je op Wikipedia

Deze ziekte toont zich aan de buitenkant maar het geeft aan dat er aan de binnenkant iets niet goed is. En wel met je darmen! De kans is groot dat één of misschien wel alle van onderstaande aandoeningen een rol spelen.

 • een permeabele darm
 • een darmontsteking
 • een slechte darmflora

Pas je voeding aan!

Dus het is heel belangrijk dat je dit gaat aanpakken. Ten eerste pas je voeding aan! Dus neem

 • geen industrieel bewerkte voedingsmiddelen,
 • geen transvetten,
 • geen gluten,
 • geen suiker en producten met toegevoegde suiker
 • verminder drastisch je zuivelconsumptie.

Dit zal je darmen rust geven.

Herstel je darm!

Daarnaast is het belangrijk dat je je darmen gaat herstellen. De eerste goede stap is een 3 maanden kuur met Ultimate Fibre. Dit pakt je hele darm aan.

Ultimate Fibre

Ook is het belangrijk om te zorgen dat je voldoende omega 3 vetzuren binnenkrijgt. Dit kan door voeding die deze vetzuren bevat maar het is verstandig om dit eerst goed aan te vullen met een goed supplement. Is je omega 3:6 balans goed dan verminderen je ontstekingen.

Ook oxidatieve stress verhoogd de kans op ontstekingen dus het is belangrijk om je oxidatieve stress te verlagen. Dit doe je door te zorgen dat je voldoende antioxidanten binnen krijgt. Antioxidanten vind je in bijvoorbeeld in voeding als bessen, kiwi, gember en kurkuma. Maar in het is het beter om hier een goed supplement voor te gebruiken. Leefff kan je hier bij helpen.

Na de kuur van 3 maanden met de Ultimate Fibre is het belangrijk om je darmflora te herstellen met een probiotica kuur en daarna te onderhouden door de juiste voeding.

Leefff kan je in al deze stappen begeleiden en voor de juiste producten zorgen. Ook LeefffSamen kan je ondersteunen in de verandering van je voeding  en dan kun je ook terecht bij een therapeut bij jouw in de buurt met korting.

0 Antwoorden op “Psoriasis is een huidaandoening. Behandel je darmen!”

 1. Dank voor de uitleg! Je huid houdt je dus eigenlijk een soort spiegel voor hoe het met je eetgewoontes is gesteld?

 2. Inderdaad!

 3. Ik leerde vorig jaar iemand kennen met deze huidklachten in een lichtere vorm. Voor sommige mensen is het echter geen optie om naar hun voeding te kijken. Ze willen er gewoon niets van weten. Jammer, want dan zouden veel mensen veel gezonder door het leven gaan. Ze moeten er wel zelf voor kiezen.

 4. Inderdaad ze moeten het zelf willen en dan is heel veel mogelijk. Maar sommige mensen willen alleen een quick fix en daar kan ik ze niet bij helpen.

 5. Ben met Eva eens. Deze mensen zouden zo geholpen kunnen worden, maar luisteren gewoon niet. Zo jammer.

 6. Inderdaad heel jammer. Maar ik kan ze alleen maar helpen als ze zelf willen.

Geef een antwoord