Goede voornemens! Vaak lukken ze niet.

2020 is voorbij.

Had jij goede voornemens gemaakt voor 2020? Is er iets van terechtgekomen?  Bij 88% van de mensen is er niets van terecht gekomen. En weet je waarom?

Je hebt niet duidelijk voor ogen waarom je goede voornemens hebt gemaakt!

Wat zit erachter? Omdat andere zeggen dat je iets aan jezelf moet veranderen? Zit er een trauma achter? De redenen kunnen zeer divers zijn en niet altijd duidelijk. Dus probeer dit voor je zelf te achterhalen. Vraag er eventueel hulp bij als je er zelf niet achter komt.

Je bent niet specifiek geweest bij je goede voornemens!

Je had als doel bijvoorbeeld ik wil afvallen, maar niet hoeveel je wilt afvallen in hoeveel tijd. Het is belangrijk dit duidelijk voor je zelf te op te schrijven. Ja, je moet het echt opschrijven anders heb je het niet echt vastgelegd en stel je te gemakkelijk je doel bij.

Je doel was niet realistisch!

Om bij het afvallen te blijven. Je doel was om 10 kg per maand af te vallen. Dit is geen realistisch doel. Het zelfs een ongezond doel. Zo’n doel is gedoemd te mislukken.

Je staat er alleen voor!

Dan gaat het vaak mis. Je hebt iemand, en nog beter veel mensen nodig die achter je staan en je stimuleren om door te gaan. Het fijnst is het als deze mensen hetzelfde voornemen hebben.

Je voorbereiding is niet goed!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit geldt op heel veel gebieden, maar zeker als je wilt afvallen of gewoon gezonder wilt gaan leven.

Is dit jouw doel? Dan heb ik iets voor je. LeefffSamen. Je gaat samen met andere die dit ook willen aan de slag naar een gezonder, slanker leven.

 

Meer weten klik dan gauw op de link en schrijf je in. Dan gaan we samen aan de slag.

 

 

0 Antwoorden op “Goede voornemens! Vaak lukken ze niet.”

  1. Ik doe niet aan goede voornemens. Als ik af wil vallen dan doe ik dat het hele jaar door.. wat bij mij sowieso al een jaren lange strijd is… stress maakt mij dik, ik blaas mezelf op tijdens spanningen..

  2. Het is ook veel beter als je iets wilt gaan doen om daar niet mee te wachten tot een bepaalde datum. Wel is het belangrijk dat je het goed voorbereid. En daar kunnen mijn tips bij helpen.

  3. RunaStyla zegt:

    Dit jaar enkel een voornemen voor mijn eigen zaak. Voor de rest doe ik dit jaar niet aan mee.

  4. Haha ik zie mijn reactie van vorig jaar terug. Ook dit jaar geen goede voornemens..

  5. Inderdaad!

  6. Mijn goede voornemens zijn tot nu toe succesvoller geweest als mijn directe omgeving het wist, maar ik geloof niet zo in het startmoment 1 januari. Succes bij alles wat je doet of wat je je voorneemt, heeft (denk ik) vooral te maken met je eigen overtuiging en motivatie en dat kan op elk moment van het jaar zijn.

  7. Helemaal waar goede voornemens kun je het beste zo snel mogelijk ten uitvoer gaan brengen na een goede voorbereiding wanneer dat dan ook in het jaar is.

Geef een antwoord