Het gevaar van rode gist rijst!

Is Rode gist rijst  beter als Statines?

Is er een gevaar bij rode gist rijst? Tegenwoordig hoor je vaak dat je beter Rode gist rijst capsules kan nemen dan Statines om cholesterol te verlagen. Dit veelal omdat het een natuurproduct is. Rode gist rijst bevat de stof Monacoline K. Dit is een natuurlijke statine. Ook statines bevatten deze werkzame stof.
Statines hebben veel bijwerkingen (1) zoals; spijsverteringsklachten, vermoeidheid, mentale klachten, spierproblemen maar ook is er meer kans op gewichtstoename, leverbeschadiging, nierziekte, hersenbeschadiging en diabetes type 2. Nu blijkt dat veel mensen die de supplementen slikken met Rode gist rijst last hebben van een aantal van dezelfde bijwerkingen. Vreemd is dit niet want de werkzame stof Monacoline K vind je in zowel statines als in Rode gist rijst.

Ook blijkt dat Rode gist rijst het Vitamine D en Ubiquinol(Q10) in het lichaam verlaagd. Deze stoffen zijn zeer belangrijk voor een goede gezondheid.
Dus Rode gist rijst is inderdaad een alternatief voor statines maar je zult ook moeten zorgen dat je extra vitamine D en Q10 binnenkrijgt.
Maar het pakt net als statines niet de oorzaak aan van een te hoog cholesterol.

Wat kun je zelf doen om je cholesterolspiegel te verlagen?

1) Ga gezonder eten (sommige voeding werkt cholesterol verhogend en sommige voeding werkt cholesterol verlagend.
2) Zorg voor voldoende lichaamsbeweging
3) Neem tijd voor ontspanning
4) Afvallen
5) Ondersteun dit met de inname van een supplement als Q10 met omega 3 van bijvoorbeeld Vitakruid. Of nog beter een los Q10 supplement en Balance Oil van Zinzino. Deze olie zorgt ervoor door zijn samenstelling dat de omega 3 goed in de cellen komt.
6) Laaggradige ontstekingen aanpakken. Als er sprake is van laaggradige ontstekingen in de aderen dan zal LDL cholesterol sneller zich hechten aan de vaatwanden. Nrf 2 synergizer is een ideaal supplement om dit aan te pakken.
7) zorg dat je voldoende Choline en Inositol binnen krijgt, eventueel door suppletie, voor een goede cholesterolspiegel
Als je dit toepast zal je cholesterol naar goede waarde gaan. Slik je al statines dan kun je in samenspraak met je arts deze gaan minderen.
Wil jij je cholesterol verlagen en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken neem dan vrijblijvend contact met mij op. Het supplement van Vitakruid kun je ook via mij krijgen voor een gunstige prijs.
Extra informatie en studies:
(2) (Maki, Kevin C., et al. “Use of supplemental long- chain omega-3 fatty acids and risk for cardiac death: An updated meta-analysis and review of research gaps.” Journal of Clinical Lipidology (2017): https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28818347)

0 Antwoorden op “Het gevaar van rode gist rijst!”

  1. Interessant artikel en ik ben er echt voorstander van om de oorzaak van iets aan te pakken ipv alleen symptomen te bestrijden met iets waardoor je ook nog bijwerkingen krijgt.

  2. Bewegen en stress verlagen zijn mijn belangrijkste to do’s hier.

  3. Katleen is wens je veel succes. Als dit jou veel moeite kost spreek dan regelmatig met iemand af om samen iets aan beweging te doen. Bij heel veel stress zou je kunnen denken aan een stresscounselor.

  4. Dat is daarom ook precies wat ik als therapeut doe. De oorzaak proberen te achterhalen en die aanpakken en niet zomaar iets voor schrijven voor de klachten.

  5. Weer wat geleerd! Gezond eten is zo wie zo belangrijk

  6. Inderdaad voeding is altijd de basis!

Geef een antwoord