Weegschaal elke dag gebruiken? Wel of niet?

 Afvallen

Als je wilt afvallen zou je het liefst elke dag op de weegschaal gaan staan. Maar is dit wel slim?  Je ziet natuurlijk meteen dat het effect heeft wat je doet. Maar helaas schijn bedriegt.  Het is voornamelijk vocht wat je in het begin verliest. En als je dan vet gaat verliezen, verlies je vaak ook meteen spieren. Het voordeel van wel elke dag op de weegschaal staan is natuurlijk dat als je weer iets aankomt je dan vaak meteen weet waardoor het komt.

Hormoonbalansprogramma

Als ik jou ga begeleiden volgens het hormoonbalansprogramma kan het zijn dat je gewicht niet echt veel lager wordt maar dat je wel verbeteringen ziet aan je figuur. Dit komt omdat je niet alleen minder vet krijgt maar ook meer spieren. En spiermassa is zwaarder dan vetmassa. Je gewicht blijft dus per saldo gelijk maar je bent wel slanker en gezonder.

Het belangrijkste is dus om vet te verliezen. Het resultaat zul je zien in de spiegel en aan je kleding die te ruim gaat zitten. Ook kun je regelmatig je buikomvang meten. Dit is ook een goede manier om in de gaten te houden of het programma effect heeft.

Weegschaal

Maar wil je toch op een weegschaal gaan staan doe dit dan hooguit één keer per week. Kies voor deze wekelijkse meting een weegschaal die ook je vet, vocht, botmassa en spiermassa weegt zoals bijvoorbeeld een lichaamsanalyse weegschaal van medisana.

Wil jij aan de gang met het hormoonbalansprogramma neem dan contact met mij op.

Ook Kun je lid worden van LeefffSamen. Ook daar krijg je volledige begeleiding van diverse therapeuten en ondersteuning van andere leden.

 
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

0 Antwoorden op “Weegschaal elke dag gebruiken? Wel of niet?”

 1. Kilo’s is maar een getal. Uiteindelijk gaat het erom dat je je goed voelt en fijn in je vel zit. Goed hoe je het aanpakt!

 2. Heel herkenbaar. Ik wil het liefste ook iedere dag op de weegschaal gaan staan 🙂

 3. Ik ben niet heel gericht met mijn kilo’s bezig. Op dit moment zit ik heerlijk in mn vel en dat vind ik nu heel belangrijk

 4. Hoi Martiena, lekker in je vel zitten is zeker belangrijk. En fijn dat je niet met je gewicht bezig hoeft te zijn. Ik denk dat meer mensen dat zouden willen.

 5. Ik raad je toch aan om dit niet te doen. Het kan ook heel frustrerend werken.

 6. Inderdaad, goed voelen is heel belangrijk. maar veel mensen hebben het idee dat ze zich pas goed kunnen voelen als ze die extra kilo’s kwijt zijn.

 7. Ik sta er bijna nooit op, misschien 3x per jaar ofzo. Ik kijk vooral naar mijn figuur, of daar iets aan veranderd is. Als mijn broeken beginnen knellen dan let ik wat meer op wat ik eet maar verder ben ik tevreden met mijn gewicht 🙂

 8. Als ik weer eens aan het afvallen ben, dan sta ik inderdaad dagelijks op de weegschaal. Heel irritant, maar dan moet het echt wat opleveren. Ik ben wel realistisch en weet dat het dan kan schommelen. Tja…

 9. Je figuur en kleding zijn inderdaad meestal de beste controle.

 10. Je buikomvang is alleen een veel betere maat als de weegschaal. Het duurt wel wat langer voor je daar wat ziet, maar het is wel blijvender.

 11. Dank je goed om even bij stil te staan!

 12. graag gedaan!

 13. Klinkt goed vanaf 1 januari ga ik weer vol aan de bak met afvallen..

 14. Een goed voornemen dus. Weet dat Leefff je hierbij kan ondersteunen. Zeker Leden van LeefffSamen krijgen volledige begeleiding en ondersteuning van diverse therapeuten en andere leden.

 15. Mijn weegschaal deed het niet meer sinds begin oktober. Nu, twee maanden later, heb ik een nieuwe. Ik heb twee maanden een stressvrije periode gehad 🙂

 16. En ga er niet elke dag opstaan hé! Dan blijft het relaxed.

 17. Ik probeer er ontspannen mee om te gaan. Vroeger stond ik er wel erg vaak op en dat werkte niet. Nu voel ik het inderdaad aan mijn kleding en let ik op gezonde voeding. Er zou natuurlijk een paar kilo af mogen, maar ik voel me er gezond en fit bij. Goede tip van die nieuwe lichaamsanalyse weegschaal!

 18. Goed bezig Silvia, ga zo door!

 19. Tegenwoordig sta ik zelden nog op de weegschaal. Meestal hou ik in de gaten dat ik niet teveel afval. Want dat is bij mij eerder een probleem. Maar dat gaat de laatste maanden heel goed

 20. Super Eva!

 21. Dat doe ik ook niet meer idd. Zijn maar getallen, het gaat er om hoe je je voelt en uit ziet.

 22. En kom je teveel aan dan merk je dat echt wel aan je kleding, en als je afvalt idemdito.

Geef een antwoord