Varkensvlees, waarom niet?

Varkensvlees is niet Gezond!

Varkensvlees moet worden beschouwd als een gif voor de mens. De mogelijke oorzaak van veel ziekten.

Ze dragen wel zo’n 200 ziekten en 18 verschillende soorten parasieten en wormen bij zich. Ook de dodelijke haarworm dragen ze bij zich. Er is nog geen medicijn tegen deze worm. Gelukkig komt in Nederland de haarworm nog maar weinig voor.

Varkens hebben meer last van artritis dan welk diersoort dan ook.

Artritis wordt via een virus of parasiet in het varken door gegeven aan de mens. Vaak wordt dan een verkeerde diagnose gesteld. Terwijl de werkelijke oorzaak een van de wormen of parasieten is die in het onreine vlees zitten. Zo kan iemand zich langzaam dood eten door het nuttige van ham, worst of karbonade.

Ook bevat het griepachtige virussen. Deze virussen vestigen zich meestal in onze longen. In verzwakte periode van ons immuunsysteem grijpen ze hun kans. Dit kan het leiden tot chronische verkoudheden.

Ook van biologische varkens is niet bekend of ze af en toe een besmette muis of mest met maden hebben gegeten.

Wist je trouwens dat metalen onderdelen in een varkensstal na ongeveer een jaar al verroest zijn door de gassen uit varkensurine en mest. Ook hebben varkenshouders  vaak aandoeningen aan de luchtwegen die meestal worden gediagnosticeerd als allergie. Het histamine en lmadozolgehalte in varkensvlees erg hoog. Hierdoor is ook de kans op allergieën, steenpuisten, abcessen en allerlei ontstekingen verhoogd.

He vetgehalte in varkensvlees is erg hoog. Het bevat 2x zoveel koolhydraten en eiwitten. Dit wordt onmiddellijk opgeslagen en met grote moeite weer afgebroken.  Ook het cholesterolgehalte in varkensvlees is erg hoog.  Als je teveel cholesterol binnen krijgt heb je meer kans op vernauwing van de slagaders omdat het afzetting veroorzaakt.

Ook verhoogd varkensvlees de kans op kanker.

De eiwitten in varkensvlees hebben een zodanige structuur zodat  ze snel gaan rotten in je darmen. Hierbij komen er rottingsproducten en toxines vrij. Dit vormt een grote belasting voor de darmen, lever, nieren, bloed en lymfe.

Varkens hebben ook een slechter ontgiftingssysteem. Hierdoor worden afvalstoffen sneller in het vetweefsel opgeslagen. Dus eten wij varkensvlees met vet moet ons ontgiftingssysteem harder werken. Dus een extra belasting op ons lichaam.

Daarbij komt ook nog dat de mest van varkens ons land, rivieren en watervoorraad besmet.

Voor mij reden genoeg om geen varkensvlees te eten.

Wat vind jij? Laat me weten of jij wel of geen varkensvlees eet en waarom.

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

0 Antwoorden op “Varkensvlees, waarom niet?”

  1. Geweldig artikel. Ik ben heel blij dat ik nu weet hoe ongelooflijk slecht het voor je is en de gehele maatschappij.

Geef een antwoord